Wie wij zijn Wie wij zijn

Leeuwarden Huizum-West

Onze wijkgemeente Leeuwarden Huizum-West vormt samen met de wijkgemeente Huizum-Oost de Protestantse kerk Leeuwarden-Huizum. Zij is ontstaan op 1 januari 2006 door het verenigen van de Gereformeerde en Hervormde kerken van Leeuwarden-Huizum. De diensten van onze wijkgemeente vinden plaats in ons kerkgebouw de Kurioskerk en daarbij

bent U van harte WELKOM!

Kurioskerk

De naam Kurioskerk komt van het Griekse woord 'Kurios' dat is 'Heer' in 'Heer Jezus Christus' die Hij voor ons is. De Kurioskerk is prachtig gelegen aan de rondweg van Leeuwarden en heeft naast de kerkzaal nog een grote zaal en vele andere ruimtes voor diverse bijeenkomsten. Er is parkeerruimte aanwezig. Het kerkgebouw is een ontwerp van architect J. Vegter en in gebruik genomen op 1 oktober 1964. Het huidige orgel (maker Bakker & Timmenga, Leeuwarden) kwam er pas in 1973.

Water & Geest

In de kerkzaal bevindt zich op de achterwand van het liturgisch centrum een groot houten wandplastiek van kunstenaar Jan Murk de Vries. Het verbeeld ‘Water en Geest’ en werd geplaatst in 1995.