Oikocredit Oikocredit


 

Wat is oikocredit

Oikocredit is al ruim 40 jaar actief met microkredieten in ontwikkelingslanden. Hiermee worden mensen geholpen die wel een goed ondernemingsplan hebben, maar geen geld van de plaatselijke banken kunnen krijgen. De hoge rente en/of de korte looptijd kunnen een probleem zijn en wie gelooft er nu in arme mensen?

Hoe werkt het

Oikocredit gelooft wel in deze mensen en leent hun geld in de vorm van een microkrediet (50-100 euro) op acceptabele voorwaarden voor het opzetten van een bedrijfje. Niet alleen geld maar ook begeleiding, waardoor het slagingspercentage boven de 95% ligt. Deze mensen krijgen zelfvertrouwen, kunnen kinderen naar school sturen, van de gezondheidszorg gebruik maken en zijn een voorbeeld voor anderen.

Dit kan door het geld dat u (tijdelijk) over heeft aan Oikocredit uit te lenen. U krijgt 1,55 netto rendement en uw geld is dagelijks opvraagbaar. Statutair is vastgelegd dat het bruto rendement 2% is om het geld op acceptabele voorwaarden uit te kunnen lenen. Oikocredit was een initiatief van de Wereldraad van Kerken.

Meer weten

Neem dan contact op met Pieter Kooistra, tel. 058-2880038 of e- mail p.kooistra31@upcmail.nl.
Kijk ook eens op de website https://www.oikocredit.nl/

terug