donderdag 30 maart 2023

Israël avond met Ds. Kees Kant

Tijdstip: 
 19:30

Studiebijeenkomst ‘Welke rol speelt Israël vandaag in Gods heilsplan?
Op donderdag 30 maart / 19.30 uur is er in de Kurioskerk een studiebijeenkomst met spreker ds. Kees Kant namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Welke rol speelt Israël vandaag in Gods heilsplan? Er is verkoop van producten uit Israël en er is een boekentafel.

Over het thema
In de geschiedenis van de kerk is vaak gedacht dat Israël en het Joodse volk geen betekenis meer hebben voor ons geloof. Na de Holocaust en de wonderlijke wederoprichting van Israël in 1948 zijn de ogen van velen opengegaan voor de actualiteit van veel profetieën. En deze worden zelfs in het Nieuwe Testament herhaald en bevestigd en nooit afgeschaft. Het is boeiend om dit te ontdekken. Juist in deze onrustige en spannende tijden.

Over de spreker
Ds. Kees Kant is directeur van stichting Christians for Israël International. Hij was tot 1 juli 2018 predikant van de Gereformeerde Kerk in Katwijk aan Zee. Hij volgde zijn opleiding theologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht.
Hij is auteur van het boek ‘Van Eisenach naar Bethlehem’, waarin hij verbanden legt tussen de nazi-ideologie uit de jaren ’30 en ’40 en de Palestijnse bevrijdingstheologie van vandaag. Ds. Kant: “Ik vind het belangrijk dat mensen binnen de kerken zich bewust worden van de blijvende plaats voor Israël.”
 

terug