Berichten Berichten

Actie Kerkbalans

Het thema voor de Actie Kerkbalans 2020 is ‘Geef voor je kerk’. De actieperiode loopt van zaterdag 18 januari 12.00 uur tot zaterdag 1 februari 2020. Alle gemeenteleden krijgen in deze periode weer het verzoek om een financiële bijdrage te leveren aan het werk van onze Protestante Kerk in Leeuwarden-Huizum. Heel veel vrijwilligers gaan deze weken op pad om de enveloppen te bezorgen en een week later weer op te halen. Om samen kerk te kunnen zijn is uw bijdrage onmisbaar! (Meer info klik hier)

Graag de retourenvelop tijdig klaarleggen! Bedankt voor uw medewerking!

Vakanties met aandacht

U kunt zich bij onze Diaconie aanmelden voor een geheel verzorgde vakantie in Nieuw Hydepark in Doorn. Er zijn twee mogelijkheden.
  1. De eerste in juli en augustus 2020. De kosten voor een eenpersoonskamer zijn €815 per week, maar u kunt een tegemoetkoming krijgen (zie onder). Voor deze vakantie graag aanmelden voor 31 januari dit in verband met de beperkte ruimte van beschikbare kamers in de maanden juli en augustus.
  2. Er is nog een mogelijkheid: de ‘Fryske fakansje wike’, een vakantieweek ‘in Friese sfeer’. De locatie is ook Nieuw Hydepark, maar dan in “Paviljoen Roosevelt”. Deze vakantie – in september, de exacte datum volgt - is bestemd voor mensen met een beperking. Aanmelden voor deze vakantie kan tot 31 maart 2020.
  • Mensen met een minimum inkomen kunnen een beroep doen op het vakantiefonds. Een aantal zorgverzekeraars verleent een tegemoetkoming in de kosten voor aangepaste vakanties. Ook vergoeden veel zorgverzekeraars vervangende mantelzorg. Neem dus contact op met uw zorgverzekeraar om te vragen of een tegemoetkoming mogelijk is.
  • Het vervoer van en naar uw vakantiebestemming, wordt verzorgd door de diaconie.
U kunt zich voor beide vakanties aanmelden bij Mirna van de Lageweg, T: 0582542287; E-mail:
Diaconie Leeuwarden-Huizum